Venturefirm; uw insider in fusies en overnames

Als ondernemer bent u ongetwijfeld op zoek naar succes. Hiervoor stelt u doelen die van grote waarde zijn om zo telkens op het juiste moment de volgende stap te kunnen zetten. Groeien, zij het op eigen kracht of door overnames, draait grotendeels om momentum. Wat is het juiste moment voor de volgende stap en hoe werkt u naar dat momentum toe?

Laat dat nu exact zijn waar de corporate finance adviseurs van Venturefirm u in kunnen ondersteunen! Wij staan namelijk voor u klaar om u te helpen bij het maken van belangrijke keuzes. Niet alleen wanneer u uw bedrijf wilt laten groeien, ook als u op het punt staat (een deel van) uw bedrijf te verkopen. Dit vraagt namelijk om onafhankelijk en deskundig advies van een corporate finance specialist.

Hoe we dat precies aanpakken? Dat vertellen we u graag!

Onze strategie

Venturefirm beschikt over tientallen jaren aan ervaring en expertise op het gebied van fusies, overnames en herstructureringen. Financiële legpuzzels noemen we het ook wel. Het eindplaatje is vaak wel bekend bij u als ondernemer, maar welk puzzelstukje leggen we dan als eerste? En beginnen we aan de rand of in het midden? En misschien is het nodig om wat stukjes te ruilen met iemand die met een vergelijkbare puzzel bezig is?

En dan is er nog uw belang als ondernemer. Uw belang bepaalt met welke puzzel we bezig gaan. De puzzel kan fiscaal getint zijn, of juist financieel. Of ligt de focus op het juridische, of meer gericht op uw medewerkers? Vaak heeft u in het begin meer vragen dan oplossingen. En komt u er achter dat uw ondernemersvraagstuk niet in één hokje is te plaatsen. Er komen allerlei aspecten bij kijken om te komen tot een passende oplossing.

Venturefirm heeft alles in eigen huis. Zo leveren wij u onder andere juridisch en fiscaal advies, HRM-oplossingen en een waardering voor uw bedrijf. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het samenstellen van een informatiememorandum, het begeleiden van een due diligence en/of de productie van financiële kerngegevens en prognoses.

Kortom, wij brengen u veel ervaring, kennis en passie in dit vakgebied en we stoppen niet voordat de juiste oplossing gevonden is. Daarom is Venturefirm met recht een insider in fusies en overnames!

Hoe wij u kunnen helpen

Zoals gezegd hebben wij alles in eigen huis en stoppen wij niet voordat wij de juiste oplossing voor u hebben gevonden. Hoe wij dat doen? Veelal op basis van het volgende:

De bedrijfswaardering/waardebepaling

De waardering of waardebepaling van uw bedrijf is geen exacte wetenschap en sterk afhankelijk van een groot aantal factoren. Daarbij komt het ook nog eens het feit dat er verschillende methodes bestaan waarmee uw bedrijf gewaardeerd kan worden. Kortom, hier heeft u hoe dan ook professionele begeleiding bij nodig.

Begeleiding die Venturefirm u kan bieden. Wij zorgen er namelijk voor dat u niet hoeft te twijfelen aan de juistheid van de waardering van het bedrijf dat u wilt kopen of verkopen!

De bedrijfsovername

Een bedrijfsovername, daar bent u als ondernemer niet dagelijks mee bezig. Dit vraagt dan ook om de juiste begeleiding. Begeleiding die wij u bij Venturefirm kunnen bieden.

Zo adviseren wij u over de do’s en dont’s bij bedrijfsovernames en geven wij u de benodigde ondersteuning bij de fiscale, juridische en financiële vraagstukken die gepaard gaan met een overname.

Op die manier kunt u blijven doen waar u goed in bent, ondernemen! Ongeacht de fase waarin uw bedrijf zich bevindt, zal dit uw voornaamste focus zijn.

Of u nu wilt groeien door middel van overnames, of het bod van een potentiële koper voor uw bedrijf wilt bespreken. In alle gevallen doet u er verstandig aan om op tijd een professionele adviseur aan te haken. Een investering waar u zeker geen spijt van krijgt!

Due Diligence

Ook als het aankomt op het uitvoeren van een Due Diligence onderzoek bent u bij Venturefirm aan het juiste adres!

Het Due Diligence onderzoek kan erg uitgebreid zijn, met soms wel honderden vragen voor u als ondernemer. Geen paniek, dit betekent absoluut niet dat uw overname niet door kan gaan! Wat het wel betekent is dat u hier wel voldoende moeite en tijd in dient te steken om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wij begeleiden in een dergelijk maatwerk proces zowel de verkopende als de kopende partij. Wij doseren de vragen en monitoren de antwoorden voor u. Indien nodig zoeken wij verdieping om alles goed te kunnen begrijpen. Vervolgens begeleiden wij u ook tijdens de onderhandelingen en uitkomsten van het onderzoek.

Zo zorgen wij ervoor dat u door de bomen het bos blijft zien!

Koop/verkoopovereenkomst (SPA)

De koop/verkoopovereenkomst, oftewel de overnameovereenkomst is van groot belang voordat de verkoop plaatsvindt. Hier komen vaak meer factoren bij kijken dan dat u zou denken. Deze overeenkomst kan namelijk ook betrekking hebben op de activa en passiva of met de overname van uw aandelen.

Bij een activa-passiva transactie behoudt u uw eigen aandelen. Hier wordt een APA (asset purchase agreement) voor opgesteld. Een overname van aandelen kan nadat er een SPA is opgesteld. Een SPA is een share purchase agreement. Het is belangrijk om hier goede afspraken over te maken. Venturefirm helpt beide partijen hier graag bij.

Een goede buy-and-build strategie

De buy en build strategie is een in populariteit winnende strategie waarmee u uw onderneming kan laten groeien. Wij zien dan ook dat steeds meer bedrijven inzetten op groei door overnames. Op basis van deze strategie kan u uw onderneming dan ook in relatief korte tijd naar een hoger niveau brengen.

Heeft u bijvoorbeeld als doelstelling om de omzet en winstgevendheid van uw onderneming snel te verhogen? En denkt u hierbij aan het overnemen van één of meerdere ondernemingen? Dan is dit een perfect voorbeeld waarbij de buy and build strategie in de praktijk gebracht kan worden.

Als strategisch partner adviseren wij u om de buy en build strategie alleen toe te passen wanneer u een schaalbaar businessmodel heeft. Dat houdt in dat eventuele extra schaalgrootte voor uw onderneming bovengemiddeld voordelig zal uitpakken.

Wij helpen u dan ook graag bij het behouden van de juiste visie en heldere strategie. Alleen zo kan de buy-en-build methode voordelig voor u uitpakken.

Wat kunt u verwachten van de Corporate Finance oplossingen van Venturefirm?

  • Een uniek en landelijk netwerk met potentiële investeerders
  • Stevig geworteld in de regio
  • Veel ervaring en kennis onder 1 dak
  • Transparante tariefstelling
  • Altijd oplossingsgericht
  • Dealmaking pur sang

Heeft u onze hulp nodig?

Hulp nodig bij uw corporate finance vraagstuk? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Telefonisch zijn wij bereikbaar op: 038-8515200. Een e-mail kunt u sturen aan: tenthij@venturefirm.nl. Wij helpen u graag verder!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Bekijk ook